skip to Main Content

Sigurni znakovi da te tvoj pas voli

Pas je jedan od najvrjednijih poklona koje čovjek može primiti. Psi vole svoje vlasnike više nego što možemo zamisliti i vjerniji su nego što bi mi ikad mogli biti. Trenuci koje ti pas može dati su jednostavno neprocjenjivi.

Teško da ćeš doživjeti takav pogled kakav ima pas kad ti želi nešto pokazati, a mahanje repom kad god stigneš kući vrhunac je tvog dana.

1. Gleda ravno u tvoje oči

Kao što ljudi gledaju nekoga koga vole s divljenjem jednako to radi i pas. Kad te pas gleda ravno u oči njegov mozak proizvodi oksitocin, to jest hormon ljubavi. Isti hormon proizvodi mozak majke kad se povezuje sa svojim novorođenim djetetom.

2. Smiješi ti se

Ne, ne haluciniraš. Tvoj pas ti se zaista smiješi. Kad su usta psa široko otvorena, opuštena i izgledaju kao da se smije ustvari ti pokazuje svoju ljubav.

3. Želi se maziti

Često psi pokazuju svoju ljubav tako što stalno traže da ih maziš. Koriste svaku priliku da ti se približe ili provedu što više vremena s tobom.

4. Traži te kad te nema

Kad ste ti i partner neko vrijeme odvojeni provjeravat će je li sve u redu s tobom. Isto se događa i sa psima. Vole tvoju prisutnost i čak ako te nema samo jednu minutu sigurno ćeš im nedostajati i provjeravat će gdje si.

5. Donosi ti svoju omiljenu igračku

Svaki ljubimac ima svoju najdražu igračku. To je stvar koju toliko voli i nosi posvuda sa sobom. Ako ti ljubimac donosi svoju najdražu igračku to je znak da imaš posebno mjesto u njegovom srcu.

6. Voli tvoj miris

Dokazano je da miris aktivira centar u psećem mozgu zadužen za nagrade. To je očit znak da te voli, iako teško da ćeš ga moći prepoznati.

7. Maše repom dok te gleda

Mahanje repom je znak da je pas sretan i opušten. Mnogi veterinari tvrde da je pseće mahanje repom na desnu stranu način na koji pokazuje ljubav.

8. Spava pokraj tebe

Pas će spavati pokraj tebe jedino ako se osjeća ugodno u tvojoj blizini. Ako stalno zahtjeva spavanje s tobom to je jasan znak da te voli.

Želiš saznati više o suživotu s kućnim ljubimcima? Pročitaj ove članke:

Prednosti dijeljenja kreveta s kućnim ljubimcem

Čemu nas sve uče naši kućni ljubimci?

Back To Top