skip to Main Content

Skriva li tvoj partner osjećaje vezane uz budućnost?

Planiranje budućnosti je normalan dio svake ozbiljne veze. No ako počinješ osjećati da partner izbjegava ovaj razgovor – možda imate problem. Premda su znakovi da tvoj partner nema interes za dugoročnim planovima s tobom možda suptilni, ne moj ih ignorirati.

Jednom kad odlučiš da je tvoja veza ozbiljna, ne možeš zauvijek izbjegavati planiranje budućnosti. Ipak, ako te veseli zajednički život, ti bi razgovori trebali biti radosni. Nažalost, kad netko nije siguran u budućnost veze, pokušat će izbjegavati tu temu.

Odgađa planiranje

Ako tvoj partner sumnja da će veza potrajati, vjerojatno će odgađati planiranje budućnosti. Ovo se odgađanje može manifestirati na različite načine, od sumnji i nejasnih mišljenja o razvoju veze do neodlučnosti oko planiranja odmora. Kad osjetiš da veza ne napreduje, potpuno je normalno da se osjećaš frustrirano. Tako da ako primijetiš ovakvo ponašanje kod partnera što prije porazgovaraj s njom.

Izbjegava razgovore o vezi

Kad si u vezi, logično je razgovarati o stvarima koje se u njoj događaju. Ako tvoj partner izbjegava ovakve razgovore, vjerojatno nije toliko uključen u vezu koliko te želi uvjeriti. Ako nikad ne razgovarate o tome, nikad neće biti emocionalnih posljedica. Izbjegavanje razgovora omogućuje partneru da neko vrijeme izbjegava i probleme. Ta im taktika daje vremena da produže vezu bez narušavanja emocionalnog okruženja.

Priča o budućim planovima koji te ne uključuju

Ako primijetiš da tvoj partner priča o budućim planovima koji te ne uključuju – to je jasan znak da nemate zajedničke prioritete. Tvoj partner može podijeliti informaciju koja je dovoljno beznačajna da te naživcira, ali i dovoljno značajna da je primijetiš. Na ovaj način postupno otkrivaju svoje želje koje se ne poklapaju s tvojima.

Razgovor o zajedničkoj budućnosti s partnerom koji nije spreman za to može biti pravi izazov. No ako želiš saznati u kojem se smjeru kreće tvoja veza, ovaj razgovor je i više nego nužan.

Više o problemima u vezi možeš saznati ovdje:

5 najčešćih način na koje muškarci sabotiraju veze

Kako znati da partner ne govori istinu?

Back To Top