skip to Main Content

Što ako se on/ona ne slažu s tvojim roditeljima?

Upoznavanje s roditeljima važan je korak svake veze, ali nikad ne znaš kako će tvoja bolja polovica reagirati na tvoju obitelj. Tvoji će roditelji gotovo sigurno prihvatiti tvoj ljubavni odabir, no ako tvoj partner ne prihvati tvoje roditelje to može postati nepremostiva prepreka u vašem odnosu.

Zašto ne voli tvoje roditelje?

Za početak, tvoja bolja polovica možda ima drugačije poglede na politiku u odnosu na tvoje roditelje. Problem može nastati ako tvoj partner sumnja da ga tvoja obitelj ogovara iza leđa. Porazgovaraj sa svojim partnerom i vidi kako možeš poboljšati situaciju u kojoj se nalazite. Tek nakon što otkriješ prave razloge znat ćeš kako pravilno postupiti.

Porazgovaraj s obje strane

Vjerojatno se osjećaš loše svaki put kada se sjetiš da se tvoj partner i tvoji roditelji ne podnose. Nikako nemoj svu krivnju svaliti na svoje roditelje ili na svog partnera. Umjesto toga, objasni svojoj boljoj polovici koliko ti je važno da se slaže s tvojom obitelji. Dobra komunikacija je nužan preduvjet pomirivanju dviju strana. Ponudi se da porazgovaraš sa svojim roditeljima, a zatim im objasni u čemu je problem i zajedno se potrudite naći najbolje rješenje.

Što ako ne možete riješiti problem?

Sasvim je normalno da u ljubavnoj vezi dođe do neslaganja između partnera. Ipak, tvoj partner mora razumjeti da su tvoji roditelji sastavni dio tvoga života. No, čak i ako ne pronađete rješenje ovom problemu to ne znači da je vaša veza na pogrešnom putu. Tvoja bolja polovica nije obvezna voljeti tvoje roditelje.

Najvažnije je da ste osvijestili ovaj problem i da se zajedničkim snagama trudite učiniti ispravnu stvar. Neka vam nit vodilja bude vaša ljubav jer prava ljubav jača je od svih problema i nesuglasica.

Više o sličnim problemima u vezi pročitaj ovdje:

Tvoj glazbeni ukus nije isti kao partnerov?

Što ako se partner ne voli družiti s tvojim prijateljima?

Back To Top