skip to Main Content

Što je važnije – vanjska ili unutarnja ljepota?

Što je važnije – naša vanjska ili unutarnja ljepota? Kako uopće odgovoriti na ovakvo pitanje? Ovisi li vrsta ljubavnog odnosa o odgovoru na ovo pitanje?

Opće je poznato da je prva stvar koju običavamo primijetiti na drugoj osobi, a osobito ako razmišljamo o tome da nam ona postane bitan dio života – upravo njen fizički izgled. Predivne oči svakoga privlače, ali što se skriva iza njihove ljupke boje? Izgled je najbitniji onima koji traže površne ljubavne odnose bez puno perspektive, obično kako bi se malo pravili važni svojim “ulovom”.

Oni među nama koji tragaju za dubokim ljubavnim odnosom koji će trajati zauvijek moraju zagrepsti ispod površine i zagledati se u dušu potencijalnog partnera jer njih zanima cijela osoba, a ne samo dio.

Ako tragaš za ljubavi svog života nemoj se zavarati savršenim osmijehom, nego potraži značenje iza njega. Dobro promotri svaki aspekt ponašanja potencijalnog partnera. Na koji način komunicira s drugima? Kako se nosi s malim problemima? Kako se nosi s anksioznosti? nosi li dobrotu u srcu?

Sve to znakovi su po kojima je moguće prepoznati skrivenu ljepotu…. i otkriti pravu ljubav.

Svima treba biti jasno da nitko nije savršen i da treba tragati za osobom s manama koje se najbolje slažu s našima. Svatko od nas prepun je mana, a one mane koje možemo s lakoćom tolerirati i koje neće priječiti razvoj dubokog odnosa najbolje su moguće opcije.

Ako susretneš osobu s vrlinama i manama koje kod tebe izazivaju radost i sreću nemoj joj dozvoliti da otiđe iz tvog života. Veoma je teško pronaći nekoga tko je jak tamo gdje smo mi slabi i obratno, a poštovanje i uvažavanje međusobnih mana odličan je prvi korak do dubljeg sjedinjavanja duša.

Vanjska ljepota blijedi s vremenom, ali unutarnja ljepota ne – lijepa duša lijepa je zauvijek. Uživaj u ljepoti svog odabranika ili odabranice i iskrenoj ljubavi koju ste sposobni dijeliti jedno s drugim. Sretno!

 

Back To Top