skip to Main Content

Strah prije vjenčanja: ove će ti misli izazivati stres

Strah prije vjenčanja sasvim je normalna pojava od koje nisu spašeni nijedni budući supružnici. Cijeli proces stupanja u brak istovremeno je uzbudljiv i strašan, a anksioznost je odgovorna za brojne negativne i iracionalne misli koje će se raspršiti u onom trenutku kada mladoženja ugleda mladu.

Pitanje kojim ćemo se danas baviti jest što se to točno mota po glavama budućih supružnika.

Hoće li vjenčanje proći kako treba?

Želja da sve bude savršeno rezultira ogromnom količinom brige. Ovo posebno vrijedi za mladu koja je provela mjesece i mjesece marljivo se pripremajući za najbitniji dan u svom životu.

Hoće li roditelji napraviti nešto čega će nas biti sram?

Na vjenčanja se obično pozivaju i kolege s posla, pa brojni budući supružnici itekako strahuju od toga da ih njihovi roditelji ili ostali članovi obitelji na neki način ne osramote.

Što ću ako se moj partner ne pojavi na vjenčanju?

Svakog je budućeg supružnika strah da se njihov partner neće pojaviti na vjenčanju. “Dok vas smrt ne rastavi” ponekad zna zvučati zaista zastrašujuće, ali prava je ljubav jača od svakog straha.

Izgledam li dovoljno dobro?

Izgled budućih supružnika veoma je bitan jer oni će se cijelo vrijeme nalaziti u samom centru pozornosti. Odjeća koju nose, osmijeh, stav i mnoge druge vizualne sitnice od velike su važnosti.

Piti ili ne piti pitanje je sad

Novopečeni mladenci najčešće konzumiraju manje količine hrane i pića nego uzvanici. Veoma je teško u svakome trenutku izgledati savršeno i igrati ulogu koja se od tebe očekuje. Ipak, što se proslava više bliži kraju to je čašica viskija ili nekog drugog omiljenog pića opravdanija. Naravno, isključivo u svrhu opuštanja.

Ovo su samo neke od najčešćih misli koje muče buduće supružnike prije samog vjenčanja. Jedna stvar koju nikako ne treba smetnuti s uma je ljubav jer ljubav je u stanju pobijediti svaki strah!

Back To Top