skip to Main Content

Stvari koje rade osobe koje previše razmišljaju

Kada treba pristupiti rješavanju problema sposobnost neprestanog i dubinskog razmišljanja može itekako biti korisna. S druge strane, previše razmišljanja može zaista naštetiti tvom mentalnom, ali i fizičkom zdravlju.

U svemu pronalaziš značenje

Netko ti nije odgovorio na poruku 6 sati i ti se ne možeš prestati pitati zašto? Netko te sasvim slučajno pogledao u autobusu i ti to nikako ne možeš ne analizirati?

Ova i slična ponašanja znak su da previše razmišljaš. Ti jednostavno svemu pridaješ značenja, a u centar pozornosti najčešće stavljaš – sebe. Teško ti je ostaviti stvari nerazjašnjene i čvrsto vjeruješ da iza svega postoji neki razlog.

Više misliš nego što djeluješ

Teško donosiš odluke? Nikako ne možeš prestati razmišljati o različitim opcijama i rješenjima problema? Vrlo vjerojatno imaš problema s “paralizom u analiziranju”. Ovaj problem u stanju je zavrtjeti te u začarani krug zbog kojeg nećeš biti u stanju išta odlučiti.

U slučaju da imaš ovaj problem potrudi se donositi čvrste odlukuei držati ih se. U početku će biti teško, no s vremenom ćeš se naviknuti brzo donositi odluke.

Obožavaš biti u pravu

Već tjednima nagađaš da će se veza tvojih prijatelja ubrzo raspasti. Sada kada se to napokon i dogodilo, žao ti je njihove veze, no drago ti je da si bio/la u pravu. Uspješno analiziranje situacije i rješavanje problema omiljeni su trenuci osoba koje previše razmišljaju.

Teško ti je prepustiti se

Jednostavno ne možeš pustiti stvari da idu svojim tokom. Za sve treba postojati razlog i za svaki budući plan treba isplanirati baš svaki korak.

Ne voliš besmislene razgovore

Ne zanimaju te razgovori o vremenu ili današnjem ručku. Ne zanima te kako je netko proveo svoj dan jer za tebe postoje daleko zanimljivije teme za razgovor. Smisao života, ljudska motivacija i želje… samo će dubokoumni razgovori zadovoljiti tvoj um.

 

Back To Top