skip to Main Content

Tajne u vezi – što je dozvoljeno a što ne?

Misliš li da je potpuna iskrenost temelj zdravog ljubavnog odnosa ili da je neke stvari ipak bolje prešutjeti?

Mnogi od nas nisu sigurni kako odgovoriti na ovo pitanje jer postoje stvari koje želimo zadržati za sebe no istovremeno se uvijek trudimo biti iskreni prema svojoj boljoj polovici. Kako bismo te riješili ove nedoumice danas otkrivamo koje je tajne u vezi dozvoljeno imati.

Seks je bio bolji s nekim drugim

Ovo je jako delikatna tema i potpuno je razumljivo zašto ovakve stvari ne želiš dijeliti s partnerom ili partnericom. Često se dogodi da je s nekim bivšim partnerom seksualni život bio bolji i bit će najbolje da tu činjenicu zadržiš za sebe jer apsolutno ništa dobroga ne može proizaći iz razotkrivanja ove tajne!

Nešto ti se ne sviđa na partneru

Svima nam je jasno kako je neke karakteristike nemoguće promijeniti neovisno o tome radi li se o fizičkom obilježju ili određenoj psihološkoj karakteristici. Neke stvari na drugoj osobi jednostavno je nemoguće izmijeniti pa zato ne treba ni pokušavati. Međutim, kritike određenog ponašanja, stila odijevanja ili određene navike ne spadaju pod ovu kategoriju.

Način na koji trošiš vlastiti novac

O novcu, budžetu i financijama uvijek se može razgovarati i dogovarati, a ako živiš zajedno sa svojim partnerom sigurni smo kako imate zajednički, ali i osobni budžet. Za razliku od zajedničkog budžeta, osobni budžet nešto je što se nužno ne tiče nikoga osim tebe.

Tvoji osjećaji prema bivšem partneru/partnerici  

Svi smo mi skloni tomu da sa svojim sadašnjim partnerom razgovaramo o svojim bivšim i to je sasvim u redu sve dok sadašnjeg partnera ne počnemo negativno uspoređivati s onim prošlim. S druge strane, ako gajiš ikakve pozitivne i nerazriješene osjećaje prema osobi iz prijašnje veze najbolje je da ih zadržiš za sebe – neke tajne u vezi treba držati za sebe, bar dok ih ne razriješiš sa sobom!

Činjenica da ne vole svi poznanici tvoju bolju polovicu

Tvoja se bolja polovica zasigurno ne sviđa svim tvojim prijateljima i obitelji, a negativne komentare na njihov račun nije najs(p)retnije podijeliti s partnerom ili partnericom.

Back To Top