skip to Main Content

Teme za razgovor kada nemaš inspiracije

U svaki dugotrajniji odnos, pa tako i u onaj romantičan, s vremena na vrijeme uvuče se osjećaj navike. Ako si trenutno u takvom mooodu, a ni ti ni on ne znate kako riješiti tom problemu, ne očajavaj jer to ne znači da se ne volite.

Do ovog problema dolazi zbog više razloga. Možda ste oboje toliko zaposleni da naprosto nemate puno vremena za privatni život ili je netko od vas možda prošao kroz tešku obiteljsku situaciju (nadamo se da nije). A ponekad nam svima ponestane ideja kako otjerati dosadu. Umjesto da se polako (ali sigurno) utapaš u pretjeranom analiziranju, razmišljanju i brizi – razgovaraj sa svojim partnerom.

Pronađite zajedničke ciljeve

Razgovarajte o zajedničkim ciljevima! Ne morate razgovarati o tome želite li imati djecu, kupnji kuće, pa čak ni o putovanju (ako ste trenutačno malo „kratki“ s novcem). Povežite se malim stvarima kao što su zajednička izrada postera ili odabir fotke koju ćete postaviti na zidu prostorije u kojoj provodite najviše zajedničkog vremena.

Omiljene serije i filmovi

Humoristične serije i filmovi uvijek su dobro pogođena tema neovisno o tome jeste li ih gledali zajedno ili odvojeno. Uvijek postoji šansa da je jedno od vas neku epizodu (ili dio filma) propustilo ili shvatilo drugačije, kao i da ste prilikom prošlih razgovora na temu previdjeli odličan film ili odličnu seriju!

Osobni stavovi i razmišljanja

Razgovarajte o životu, politici, ekonomiji, znanosti ili književnosti. Razgovarajte o stvarima koje su vam bitne i koje vas zanimaju. Dubokoumni razgovori zdrava su sastavnica svakog dubokog odnosa. Prilikom vođenja ovakvog tipa razgovora uvijek je moguće naučiti nešto novo i zanimljivo o svome partneru jer ljudi se tijekom godina mijenjaju i postaju zreliji (ili bi barem trebali biti!).

Društvo i prijatelji

Razgovor o prijateljima tehnički nije tračanje. Razgovarajte o tome što vam se sviđa ili ne sviđa kod vaših prijatelja. Mislite li da su potpuno iskreni o problemima koji ih muče i na koje im sve načine možete pomoći.

Smiješni i nezaboravni trenutci

Prisjetite se najsmješnijih i najboljih trenutaka i događaja iz zajedničkog života – smijeh, suze radosnice i osjećaj zajedništva su zajamčeni.

Back To Top