skip to Main Content

Teško ti je voljeti svoje tijelo? Sjeti se ovih stvari

S vremena na vrijeme svatko od nas se osjeća manje atraktivno. Neovisno o tome koliko smo uvjerene da smo lijepe uvijek postoje dani kada se jednostavno osjećamo – neatraktivno.

Umjesto da stojiš pred ogledalom i osjećaš se loše probaj se sjetiti ovih jednostavnih činjenica.

Ti si puno više od svoga tijela

Da, ti jesi materija koja se kreće, ali to nikako ne predstavlja cijelu tebe. Ti si jedno fascinantno i kompleksno biće prepuno misli, emocija, želja i odluka. Zapamti – ono što je izvana je tek djelić tebe.

Ti si predivno čudo prirode

Stani na sekundu i pitaj se – kako uopće funkcionira moje tijelo? Umjesto da razmišljaš kako ono izgleda počni se diviti time što sve možeš postići sa svojim tijelom.

Ne brini, nećeš se uvijek ovako osjećati

Već si prolazila kroz ovakve ili slične situacije i opet ćeš izaći kao pobjednica. Ove emocije i misli o tvom tijelu će proći. Zato sjedni, duboko udahni i počni raditi stvari koje te ispunjuju srećom. Vidjet ćeš, tuga i frustracija će ubrzo izblijediti.

Žaljenje ti neće pomoći

Negativna slika o vlastitom tijelu neće pomoći promijeniti tko si. Možeš se žaliti na svoje tijelo koliko god te volja, ali to te neće pomaknuti s jedne te iste točke. Jedini način da nešto promijeniš jest kroz pozitivno razmišljanje. Sve ostalo je potpuni gubitak vremena i energije.

Bi li iste stvari rekla prijateljici?

Kada počneš sama sebi govoriti loše stvari o vlastitom tijelu – stani i probaj zamisliti kako te iste stvari govoriš svojoj prijateljici. Što misliš kako bi se ona osjećala da tako kritiziraš njen izgled?

Zašto onda uopće sebi govoriti takve stvari? Sebi možeš biti najbolja prijateljica ili zakleti neprijatelj. Izbor je tvoj.

Ti si puno više od ove negativnosti

Ponekad jednostavno moraš sjesti i pustiti da negativne emocije prođu. Sasvim ju u redu ako imaš razdoblja kada se osjećaš loše po pitanju vlastitog izgleda. Život može biti težak, no uvijek postoji izlaz iz loših situacija.

 

Back To Top