skip to Main Content

Trikovi za najsočnije muffine

Obožavaš li pripremati i onda uživati u muffinima, ali ti se čini da neka sitnica ipak nedostaje u svemu tome? Na internetu je moguće pronaći tonu recepata za muffine i svi su oni međusobno prilično slični i uglavnom se razlikuju u punjenu… no ne mora biti baš tako!

Za pripremu ukusnog, mekog i laganog muffina potrebno je posjedovati dobre kulinarske vještine, no ne brini – jednom kada naučiš ovaj trik moći ćeš napraviti najbolje muffine na svijetu i svatko tko ih proba neće više moći samo reći da su “ukusni” već da su “božanstveni”!

Zasuci rukave

Prva stvar na koju moraš zaboraviti ako želiš muffine božanskog okusa jest korištenje miksera, a nakon toga možeš prijeći na pripremu smjese. U jednoj posudi dobro promiješaj i umuti sve suhe sastojke kao što su brašno, začini, sol, šećer, kvasac i slično. U drugu posudu stavi sastojke kao što su mlijeko, vrhnje ili jaja.

Ove je “mokre” sastojke prije same uporabe najbolje držati na sobnoj temperaturi kako bi se masnoće pravilno raspodijelile po smjesi. Dobro umućenim “mokrim” sastojcima prelij suhe sastojke, a ako želiš mekaniju smjesu savjetujemo ti korištenje niskoproteinskog brašna.

Sastojke treba miješati uz pomoć ruku sve dok ne ponestane brašna na dnu posude, a veoma je bitno i da dobivena smjesa ne bude ljepljiva ili žilava. Ako je tijekom pripreme korišten prašak za pecivo bit će najbolje da smjesa odstoji oko 20 minuta kako bi se brašno moglo dovoljno hidratizirati.

Nakon toga od smjese je potrebno napraviti muffine i staviti peći u skladu s receptom koji je korišten tijekom pripreme. Muffine je moguće puniti s raznim punjenjima, ali tek nakon što je smjesa već prethodno stavljena u kalup jer punjenje u suprotnom može utjecati na konzistenciju, mekoću i prhkost tijesta.

Jesen je sezona ukusnih pekmeza, a postoji li bolja kombinacija od muffina punjenih pekmezom?

 

Back To Top