skip to Main Content

Tvoj zauzeti prijatelj te gleda na romantičan način?

Kada te tvoj prijatelj koji je u vezi počne vidjeti kao svoj novi ljubavni interes stvari zaista postanu veoma čudne. Ova se situacija obično najlakše prepozna zbog onog posebnog pogleda u očima koji kaže “Žao mi je što nikada nismo pokušali”.

Radi se o pogledu iz kojega je moguće iščitati čuđenje izazvano činjenicom da mu prilikom upoznavanja nisi bila privlačna na taj način, a sada ti ne bi mogao odoljeti i žao mu je što nisi njegova.

Koliko loša može biti situacija?

Najgora moguća situacija je ona u kojoj je dotični prijatelj oženjen ili čeka dijete. Njegova supruga sjedi pored tebe i razgovarate o djetetu i trudnoći, ti je poštuješ i voliš jer radi se o ženi koja voli istu osobu koju voliš i ti. Osobu s kojom si odlučila biti prijatelj jer oboje niste imali dovoljno hrabrosti u prikladnom trenutku napraviti prvi korak.

Želiš da dotična osoba bude vjerna svojoj supruzi koja je dobra osoba, ali koja može osjetiti da između tebe i njega postoji neka posebna kemija.

Kako najbolje reagirati?

Ako si moralna žena koja shvaća da nijedno živo biće ne zaslužuje bol i patnju, a ponajmanje žena s kojom imaš iskreno i čvrsto prijateljstvo – ne preostaje ti drugo nego da ograničiš prijateljeva nastojanja.

Što te tvoj prijatelj češće pogledava i što više razmišlja o tebi to će biti teže zaustaviti njegova nastojanja.

Svi smo mi samo ljudi i naši osjećaji ponekad isplivaju na površinu. Ako ti se tvoj prijatelj povjeri u vezi svojih očitih osjećaja savjetujemo ti da razgovaraš s njime (naravno, nasamo). Pokušaj mu objasniti da već ima osobu koja ga voli i poštuje. Muškarci se ponekad prepadnu ozbiljnih odnosa. Muškarci se ponekad počnu zanimati za odnose koji su se mogli, ali koji se nikada nisu razvili.

Moraš mu jasno dati do znanja da između vas dvoje nikada neće biti ništa. Naravno, to nipošto ne znači da ne možete biti veoma dobri prijatelji.

 

Back To Top