skip to Main Content

U srednjim 20-ima počinjemo razmišljati drugačije

Kad stupimo u 20-e naš život doživi nagli zaokret. Sada više ne mislimo da smo odrasle osobe, niti se pretvaramo da smo odrasli jer za time više nema potrebe. Naime, jednom kada dublje zakoračimo u dvadesete godine svog života mi jesmo odrasle osobe i neke promjene u razmišljanjima su neizbježne.

Očajnička potraga za savršenim radnim mjestom

U potrazi si za svojom strasti i trudiš se otkriti čime se u životu želiš baviti. Standardi su ti visoki i običan posao ti nikako nije dovoljan. Treba ti uzbuđenje i izazov. Za tebe posao nije samo izvor zarade već nešto što će te ispuniti srećom i osjećajem postignuća.

Zabrinutost zbog financijske situacije

Ne možeš cijeli život ovisiti o svojim roditeljima. Trudiš se zarađivati dovoljno kako bi napokon postao, odnosno postala, samostalna osoba. Sve više i više paziš na troškove i vodiš računa o tome na što ćeš potrošiti svoje prihode. Sada ti je jasno da ne možeš ići van svaki vikend ako namjeravaš uštedjeti nešto novca.

Sumnja u druge ljude

Sve ti je jasnije da ne možeš vjerovati bilo kome. Znaš pogledati ljude u oči i prepoznati kada je netko iskren. Imaš dovoljno hrabrosti da se odmakneš od negativnih osoba. Odabireš se družiti s ljudima čija ti energija odgovara. Ne prihvaćaš da ti se laže i trudiš se biti iskren, odnosno iskrena, prema sebi.

Slomljeno srce

Jasno ti je da zajedno s ljubavlju neizbježno dolazi i osjećaj ranjivosti. U mlađim danima bilo te strah slomljenog srca, no sada jednostavno prihvaćaš emocije takve kakve jesu. Više ne idealiziraš osobe u koje se zaljubljuješ već ih promatraš sa svim njihovim vrlinama i manama.

Misli o duhovnosti i svemiru

Sve češće se pitaš koji je smisao života i kako svemir uopće funkcionira. Jasno ti je da moraš raditi na vlastitom pogledu na svijet te propitkivati i vlastita i tuđa vjerovanja. Kritizirat ćeš, ali nećeš osuđivati. Tražit ćeš odgovore, no nećeš kriviti druge ako ne razmišljaju kao i ti.

 

Back To Top