skip to Main Content

Učini svoj život jednostavnijim i počni uživati!

Život u modernom svijetu sve je kompleksniji i kompleksniji. Streloviti napredak tehnologije, izloženost malom milijunu informacija i beskrajnim izborima u stanju je otežati baš svačiji život.

Čak su nas i najjednostavnije stvari poput uživanja u filmu ili odlaska u trgovinu u stanju zbuniti obiljem opcija koje nam se nude!

U današnje vrijeme gura nam se pod nos ideja da bi svatko od nas trebao imati sve što poželi. Uživanje u jednostavnom životu u medijima se često predstavlja kao korak  natrag, a ne korak naprijed. Ipak, ako želiš uživati u jednostavnijem životu nećeš se nužno morati odreći materijalnih stvari. Jednostavnost je često plemenita, ali ne mora nužno uključivati žrtvovanje stvari koje voliš i u kojima uživaš.

Jedan od načina na koji si možeš olakšati i pojednostaviti život svakako je taj da u njemu počneš – uživati!

Zahvalnost i osjećaj ispunjenosti 

Prije nego što svoj život učiniš jednostavnijim nužno moraš razmisliti o tome koje su ti stvari zaista bitne, a koje ne. Prva stvar koju trebaš napraviti jest maknuti iz svog života sve ono što te samo povlači prema dolje i otkriti skrivenu želju svoga srca. Jednom kad otkriješ što zaista želiš stvari će ići puno lakše!

Budi zahvalan/na zbog svega dobroga što već imaš u svome životu poput hrane u hladnjaku, dobrog zdravlja, ljudi koji te vole i kojima je stalo do tebe… Jednom kada postaneš svjestan/svjesna svih pozitivnih aspekata svog života nećeš imati potrebu suviše ga komplicirati.

Izvana jednostavnost, a unutra skriveno blago 

Ako nešto želiš pretvoriti u trajnu naviku bit će najbolje da se tome zaista posvetiš. Odaberi jedan dan u tjednu tijekom kojeg nećeš odlaziti na društvene mreže već ćeš se zaputiti u prirodu. Osim toga, uvijek možeš i otići na večeru s dragom ti osobom i uživati u razgovoru neopterećenim tehnologijom. Odvoji nešto vremena za sebe i otkrij što te zaista privlači i opušta, a zatim se jednostavno fokusiraj na to!

Jednostavan život nije pretrpan nepotrebnim dodatnim aktivnostima ili materijalnim dobrima. Što više pojednostaviš svoj život to ćeš više biti u doticaju s blagom koje čuvaš u svome srcu. Jednom kad jednostavnost postane trajno obilježje tvog života počet ćeš se susretati s brojnim izazovima u vidu otpora prema cijeloj ideji. Počet ćeš žudjeti za stvarima koje ti zaista ne trebaju. U takvim trenucima trebaš se osloniti na strpljivost i snagu vlastite volje.

Uz malo predanosti i truda jednostavnost će prožeti svaki aspekt tvog života i moći ćeš uživati u svakome trenutku. S vremenom će ti ljepota vlastitog postojanja postati toliko očita da nećeš moći maknuti osmijeh s lica!

Back To Top