skip to Main Content

Ukusni recepti s jajima koji će te sigurno oduševiti!

U današnjem članku donosimo ti dva i više nego ukusna recepta s jajima u glavnoj ulozi koji će te naprosto oboriti s nogu! Ako voliš kuhati i zanima te o čemu se radi ne preostaje ti ništa drugo nego da – nastaviš čitati!

Složenac s jajima i krumpirom

Sastojci: 1 kg krumpira, 1 žlica maslaca, 7 kuhanih jaja, 400 g šunke, 200 g bijelog sira, 150 g sira, 3 žlice majoneze, sol

Sastojci za nadjev: 200 ml majoneze, 200 g kiselog mlijeka

Ukrasni sastojci: 4 kuhana jaja, prstohvat peršina

Priprema: Prva stvar koju trebaš napraviti jest skuhati krumpir u slanoj vodi, a zatim izliti vodu, dodati maslac i napraviti pire krumpir. Nakon toga potrebno je naribati sireve i šunku te jaja narezati na tanke kriške. U odvojenoj posudi pomiješaj majonezu i kiselo mlijeko.

Nakon što se krumpiri ohlade, odvoji polovicu mješavine i od nje (a pomoću kalupa za kolače) napravi stabilnu bazu. Nakon toga krumpir treba prekriti naribanim sirevima i šunkom te tankim slojem nadjeva od majoneze i kiselog mlijeka.

Sljedeća stvar koju treba napraviti jest sve prekriti ostatkom pirea, kriškama jaja te još jednim slojem nadjeva. Nakon toga potrebno je dlanovima oblikovati složenac te ga prekriti folijom i ostaviti da se hladi u hladnjaku preko noći zajedno s ostatkom (trećinom) nadjeva u odvojenoj posudi.

Sve što sljedećeg jutra trebaš napraviti jest izvaditi složenac iz hladnjaka te ga dodatno obogatiti nadjevom i naribanim jajima (3 jaja).

Bogata salata s jajima

Sastojci: 10 kuhanih jaja, 180 ml kiselog mlijeka, 100 ml majoneze, 3 žlice senfa, 1 mali poriluk, sol i papar

Priprema: U velikoj posudi pomiješaj kiselo mlijeko, majonezu i senf. Nakon toga oguli jaja i nasjeckaj bjelanjak (žumanjak izmrvi prstima). Operi i nasjeckaj poriluk, a zatim ga dodaj posudi s jajima te sve začini pomoću soli i papra i stavi da se hladi u hladnjak.

Ako voliš jaja sigurni smo da ćeš uživati u ovim neponovljivim okusima! Želimo ti dobar tek!

Back To Top