skip to Main Content

Uz ove trikove tvoj će dom zablistati od čistoće!

Trebaju ti savjeti kako očistiti dom da sjaji od čistoće? Ideje koji donosimo u ovom članku mogu pomoći i ljenijima među nama ali i svima koji nemaju vremena da se riješe kućne prljavoće.

Malenim koracima do čišćeg doma

Tekući sapun umjesto običnog – u usporedbi s običnim sapunom tekući sapun ostavlja manje mrlja što znači da će tvoja kupaona biti čišća!

Dok uživaš u upravo pripremljenoj užini s drugom rukom počni pospremati kuhinjski pribor korišten u njenoj pripremi. Na ovaj način istovremeno ćeš voditi računa o čistoći i urednosti svoje kuhinje.

Počni zahtijevati od svojih gostiju da skinu cipele prije nego što uđu u tvoj dom. Na ovaj način riješit ćeš se nepotrebnog usisavanja i brisanja poda.

Bit će najbolje da se uloviš posla dok čekaš da se ručak skuha! Obriši radnu površinu, operi ili osuši suđe kako bi kasnije imao, odnosno imala, manje posla u kuhinji.

Prilikom pripreme jela potrudi se ostatke hrane staviti prvo u vrećicu ili stariju zdjelu, a tek onda u kantu za bio otpad. Na ovaj način nećeš morati svako malo posjećivati kantu za bio otpad niti ćeš dodatno prljati kuhinjski pribor masnim i prljavim rukama.

Ako ti se ne sviđa ideja pranja tanjura svoj obrok uvijek možeš servirati na tortilji koju ćeš pojesti zajedno s obrokom!

Prilikom pripreme muffina ili proje kalupe najprije obloži aluminijskom folijom. Na ovaj način uštedjet ćeš si puno vremena i energije jer nakon pečenja nećeš morati prati kalupe.

Komad ugljena odlična je opcija kada je u pitanju neutralizacija mirisa. Upravo iz ovog razloga savjetujemo ti da u svom hladnjaku nađeš mjesta za komad ugljena koji će ti pomoći smanjiti učestalost čišćenja hladnjaka.

Prilikom pripreme hrane u pećnici dno same pećnice može se obložiti aluminijskom folijom ili folijom za pečenje. Na ovaj način svaka će nestašna kap pasti na foliju, a ne na samu pećnicu što znači da pećnicu nećeš morati čistiti nakon pečenja.

Ako koristiš blender s neodvojivim oštricama toplo ti preporučujemo da u njega uliješ malo tople vode i deterdženta te da ga zatim nakratko uključiš. Ova će ti metoda uvelike olakšati čišćenje blendera.

 

Back To Top