skip to Main Content

Uživaj u single statusu

Ako te okružuju sretni i zaljubljeni parovi koji se spremaju izreći sudbonosno “da” ili postati roditelji, nije neuobičajeno da osjećaš usamljenost. Druženje s prijateljima koji su mahom u sretnim vezama može biti deprimirajuće ako si single. Ipak, to što si singl ima i neke prednosti.

Samoća je nešto u čemu se može uživati ako joj se pristupi na pravi način.

Ništa nije onakvo kakvim se čini

Ako se osjećaš usamljeno ili ljubomorno dok promatraš sve te parove koji te okružuju bit će najbolje da se podsjetiš kako ništa nije onakvo kakvim se čini. Nijedan odnos nije lišen problema i nitko ne zna što se događa u tuđim vezama. Prava sreća rezultat je ogromnih količina uloženog truda od strane oba partnera.

Obrati pažnju na svoje osjećaje 

Posveti se sebi i preispitaj svoje osjećaje. Prihvati usamljenost i pokušaj je osjetiti bez popratnih negativnih misli. Ako si iskren, odnosno iskrena, prema sebi osjećaj usamljenosti će prije ili kasnije proći. Fokusiranje na negativne osjećaje samo ih pojačava i osnažuje.

Analiziraj se

Pokušaj utvrditi korijen svoje usamljenosti. Je li se nedavno dogodilo nešto loše? Zbog čega se osjećaš kako se osjećaš? Je li stvar u nedavnom prekidu? O tužnom filmu? O novom radnom okruženju? Napravi popis stvari koje u tebi stvaraju osjećaj usamljenosti. Na ovaj ćeš ih način moći lakše staviti pod kontrolu.

Smisli plan i dobro se zabavi

Ako si singl to znači da imaš tonu slobodnog vremena kojeg trebaš dobro iskoristiti. Pitaj svoje zauzete prijatelje što bi oni radili da su kojim slučajem singl na tjedan dana. Razmisli o njihovim odgovorima i dopusti im da te vode u neistražene prostore. Slijedi svoje srce, uživaju u slobodnom vremenu i sve će prije ili kasnije doći na svoje.

Nitko nema dva života

I najbolji savjet ne vrijedi puno ako ga se zanemari. Uživaj u novim aktivnostima, novim osjećajima i novim iskustvima. Uživaj u otkrivanju novih stvari o sebi, ali i o svijetu koji nas okružuje. Dobro se zabavi i zaboravi na taj dosadni osjećaj usamljenosti. Nitko od nas nema dva života, zar ne?

Back To Top