skip to Main Content

Vesele boje za još veselija jutra

Poznato je da boje utječu na naše raspoloženje. A zatim naše raspoloženje utječe na sve što radimo tijekom dana – od pripreme hrane do najdosadnijih poslovnih zaduženja.

Jutro je početak dana i bitno ga je započeti što je pozitivnije moguće, a to se odnosi i na styling, jer ono što nosimo odražava nas kao osobe i pomaže nam da se osjećamo i izgledamo ljepše. Naravno, pod uvjetom da se znamo dobro obući.

O tome što obući najbolje je razmišljati noć ranije. Srećom, danas postoji toliko aplikacija koje nam mogu reći kakvo nas vrijeme sutra očekuje pa nas iznenadni pljusak neće iznenaditi. Kada je u pitanju odabir boje, tu će ti pomoći naš spisak boja koje pozitivno utječu na naše raspoloženje:

Zelena

Zelena je boja majke prirode koja podsjeća na mirne livade i predivne biljke, a dolazi u toliko različitih nijansi, da ti jedna od njih jednostavno mora odgovarati!

Žuta

Žuta je odlična jutarnja boja koja pomaže podići razinu samopouzdanja, daje osjećaj svježine i radosti, a privlači i pozitivne ljude. Zlatna, limunasta i „kanarinasta“ samo su neke od mnogih odličnih nijansi žute. Ako nisi preveliki fan žute ili želiš izgledati manje nametljivo, razmisli o malom žutom modnom detalju.

Plava

Plava boja poznata je po svojem umirujućem učinku. No, potrebno je pripaziti na one agresivnije nijanse plave koje ne samo da nisu privlačne, već i izgledaju jeftino. Umjesto toga dobro je odabrati nijansu plave koja će te podsjetiti na more, valove i čisto nebo bez oblačka.

Pair of wooden blue beach chairs on the sand beach

Narančasta

Mnogo ljudi izbjegava narančastu u strahu od njezinog intenziteta, ali čak i najmanja količina narančaste pomaže. Osobito ako se kombinira sa zlatnom, bijelom ili crnom bojom. Zgodan remen, naušnice ili ogrlica bit će i više nego dovoljni, a ako to još upotpuniš narančastim ružem ili lakom za nokte, ekstravagancija i osjećaj hrabrosti zagarantirana su nuspojava.

Bijela

Bijela boja pravi je i zasluženi klasik. Kada želiš privući pažnju i posebno se dotjerati – obuci odjeću bijele boje.

Back To Top