skip to Main Content

Vodič do najljepših zagrebačkih parkova: 1. dio

Svatko tko već dugo živi u istome gradu i više je nego sklon zaboraviti na njegove ljepote. Za to su odgovorne navike poput rutiniranog prolaska istim ulicama i zalaženje u uvijek iste restorane i kafiće. Upravo smo zbog svih tih navika skloni zaboraviti na to da nam je grad u kojem živimo spreman ponuditi mjesta za relaksaciju.

Ako živiš u Zagrebu – u samom srcu centra možeš pobijeći od svakodnevne vreve i stresa!

Naravno, govorimo o parkovima jer čak i ako je park ispunjen ljudima uvijek je moguće pronaći neku praznu klupu ili slobodan djelić travnjaka na kojem se moguće odmoriti.

Zagreb je unatoč svom tom betonu, modernim i povijesnim zgradama, cestama i fontanama, zapravo grad parkova. Svatko tko dođe u našu metropolu složit će se da je Zagreb zeleni grad ukrašen raznoraznim cvijećem, livadama i drvećem. Od parkova u predgrađu do parkova u centru, a posebno onih koji čine dio slavne Lenuzzijeve potkove, uvijek je moguće pronaći mjesto za opustiti se tijekom šarenih jesenskih vikenda.

Ako te zanimaju najbolja mjesta u gradu kada su u pitanju mir i tišina, ali i bijeg od ugljikovog dioksida i drugih ispušnih plinova – toplo ti savjetujemo da nastaviš čitati i odabereš park po  svojoj mjeri!

Zrinjevac

S obzirom na to da se nalazi u samom centru grada ne postoji idealnije mjesto za brzi bijeg od nesnosne gradske vreve. Zrinjevac ne može dosaditi jer unutar svojih 12,500 m svakodnevno nudi pravi mali svijet drveća, cvijeća i fontana, a posebno je lijep tijekom jeseni kad lišće zablista u svim svojim bojama, ali i u proljeće kada je teško zamisliti vedrije mjesto u gradu.

Botanički vrt 

Botanički je vrt krunski dragulj Zagreba spreman očarati i najzahtjevnijeg posjetitelja, a nama se čini kako je svake godine sve ljepši i ljepši. Svatko tko se želi potpuno maknuti iz grada i zaista uživati u svome vikendu svoju će sreću pronaći u Botaničkom vrtu gdje će se moći izgubiti u više od 10,000 vrsta cvijeća spremnih ispričati svoje mirisne priče. Osim toga tu su i mostići i klupice za sve one koji se umore od hodanja i uživanja u prirodi ili samo žele uživati u svježem zraku i nekoj dobroj knjizi. Najbolje od svega, u Botaničkom vrtu moguće je posvojiti neke od posađenih biljaka!

 

 

Back To Top