skip to Main Content

Začinite strasti prirodnim afrodizijacima

Veljača je mjesec ljubavi i svaki aspekt našeg života trebao bi biti ispunjen ovim predivnim osjećajem. Ovo posebno vrijedi za one među nama koji se nalaze u sretnoj vezi.

Romantičnoj atmosferi uvelike mogu doprinijeti određene namirnice koje pobuđuju strasti. Strast je neizostavan sastojak svakog dobrog Valentinova pa zašto malo ne začiniti stvari u krevetu?

Afrodizijakom se smatra svaka supstanca koja stimulira libido, a mnogi se kunu kako su upravo određene namirnice najbolji afrodizijaci na svijetu. Aroma, okus i izgled određenih namirnica mogu uvelike utjecati na naš duh i naše tijelo što se pak može veoma pozitivno odraziti na zavođenje ili vođenje ljubavi.

Pistacija

Pistacija se konzumira već više od 8000 godina te obiluje nutrijentima, proteinima, vlaknima i zdravim masnoćama. Pistacija je također vrijedan suborac u borbi protiv erektilne disfunkcije. Svakodnevna konzumacija samo 100 g pistacije dovest će do velikog poboljšanja na intimnom planu. Uzrok ovakvog djelovanja najvjerojatnije želi u činjenici da pistacija stimulira krvotok.

Šafran

Ovaj prirodni afrodizijak ujedno je i najskuplji začin na svijetu, a moguće ga je koristiti u sklopu večere koju će obogatiti svojim okusom. Osim toga, šafran podiže raspoloženje i smanjuje simptome depresije što ga čini posebno učinkovitim afrodizijakom kada su u pitanju pojedinci koji uzimaju antidepresive. Šafran također pomaže s erektilnom disfunkcijom, a kod žena stimulira uzbuđenje.

Ginkgo Biloba

Ovaj biljni dodatak najčešće se koristi u svrhu ublažavanja simptoma depresije, ali i kod problema na seksualnom planu. Ginkgo biloba poboljšava krvotok te pomaže opuštanje krvnih žila. Ipak, u slučaju istovremene uporabe tvari koje razrjeđuju krv ovom biljnom dodatku valja pristupiti s dozom opreza.

Maca

Ovaj slatki korijen porijeklom iz Južne Amerike (točnije, Perua) potiče plodnost, ali i jača libido te pomaže kod erektilne disfunkcije. Konzumacija ovog jedinstvenog korijena kod većine ljudi budi seksualnu želju i potiče strasti.

Back To Top