skip to Main Content

Zanimljiva ljubavna pravila milenijalaca

Iako bi se mnogi složili da su milenijalci generacija predodređena da ima sve, čini se da ljubav ipak predstavlja stanoviti problem. Uzevši u obzir da je sve poprilično dostupno, kako na društvenim mrežama, tako i u stvarnom životu, više nisu sigurni što je pravi izbor i kako zaista izgleda prava ljubav. Upravo zato često biraju ostati singl.

Kako su po pitanju ljubavi nesigurni, milenijalci se vode određenim pravilima kako bi se zaštitili od toga da im netko slomi srce.

1. Nije ozbiljno

Kako bi se sačuvali od razočaranja, milenijalci često sebe uvjeravaju da veza nije ozbiljna. Ovako si ne postavljaju prevelika očekivanja i samim time izbjegavaju razočarenje. Oni i partneru na početku jasno daju do znanja da je ovo samo flert, ali često nakon nekog vremena obje strane polako, ali sigurno ipak počinju osjećati leptiriće u trbuhu.

2. Žele znati na čemu su

S obzirom na to da živimo u vremenu online ljubavi u kojoj su poruke osnovni oblik komunikacije, milenijalci često ne razumiju što im je druga strana određenom porukom htjela poručiti. Upravo zato jednom kada veza postane ozbiljnija milenijalci inzistiraju da se odnos jasno definira.

3. Cijene svoju samostalnost

Milenijalci su generacija kojoj je samostalnost, u svakom životnom segmentu, na prvom mjestu. Oni odbijaju da se drugi miješaju u njihove odluke, a osobito ne žele ovisiti o svome partneru. Zato je partnerovo poštivanje njihove neovisnosti jedno od osnovnih pravila milenijalaca kada su veze u pitanju.

4. Pored sebe žele izazov

Osim toga što sa svojim partnerom žele ostvariti ravnopravan odnos, milenijalcima je također veoma bitno i da im partner bude vrsta izazova. Veoma im je bitno da pored sebe imaju partnera koji je na njihovoj intelektualnoj i fizičkoj razini. Ako između njih postoji ova vrsta kemije i seksualnih tenzija odnos će vrlo vjerojatno biti dugotrajan.

5. Najvažnija je ravnopravnost

Milenijalci smatraju da oba partnera moraju biti ravnopravna u ljubavi, obavezama, financijama i donošenju važnih odluka. Jedino tako jedno drugom mogu biti motivacija i podrška. Ravnopravnost je sinonim za uspješnu vezu milenijalaca.

Kada pred partnera postave svoja pravila i oboje počnu ulagati trud kako bi veza uspjela, ovoj generaciji počne se činiti da ljubav možda ipak i nije toliko komplicirana. U tom su se trenutku spremni otvoriti i upustiti u vrtlog ljubavnih emocija.

 

Back To Top