skip to Main Content

Zašto jutro trebaš započeti s čašom slane vode?

Ispijanje čaše slane vode jedan je od najboljih načina kada su regeneracija i detoksikacija organizma u pitanju. Indijanci i dan danas koriste ovu metodu koju je suvremeni zapadni svijet odlučio odbaciti smatrajući je štetnom za organizam.

Ipak, ako koristiš isključivo prirodnu i kvalitetnu morsku sol, nemaš razloga za brigu!

Hidratacija 

Nutricionisti često upozoravaju kako konzumacija tekućine isključivo iz razloga da bi se hidratizirao organizam često može rezultirati pretjeranim unosom tekućine. Ako se želiš osigurati da se to i tebi ne dogodi bit će najbolje da svakoga jutra popiješ jednu čašu slane vode.

Probavne smetnje 

Slana voda pomaže ublažiti simptome probavnih smetnji jer stimulira enzime koji ubrzavaju probavu. Svakodnevna konzumacija slane vode pomoći će ti da se riješiš ove grozne neugodnosti.

Nesanica

Mineralne soli mogu se pohvaliti i opuštajućim utjecajem na živčani sustav. Ako patiš od nesanice jedna čaša slane vode neposredno prije odlaska na spavanje pomoći će ti da se riješiš ili barem ublažiš simptome nesanice i napokon se dobro naspavaš.

Detoksikacija

Slana voda također se može pohvaliti i antibakterijskim djelovanjem. Čaša slane vode pomoći će ti eliminirati toksine i štetne bakterije iz organizma te ti pomoći da se osjećaš bolje.

Problemi s kostima

Alkalni minerali pozitivno utječu na zdravlje kostiju, a od velike su pomoći kada je osteoporoza u pitanju.

Čista koža

Ako želiš da tvoja koža bude čista i glatka ne preostaje ti ništa drugo nego da se potrudiš svakoga dana popiti jednu čašu slane vode koja će ti pomoći da to i postigneš!

Izvrstan izvor minerala

Sol sadrži brojne minerale koji su u kombinaciji s vodom u stanju riješiti ili barem ublažiti brojne zdravstvene tegobe. Minerali tvore osnovu zdrave prehrane i dobrog zdravlja stoga ne postoji razlog za brigu. Obećajemo ti da nećeš požaliti.

Ako ti čaša slane vode djeluje pretjerano, uvijek možeš početi s pola čaše slane vode, a zatim postepeno povećavati dozu sve dok ne počneš konzumirati jednu čašu slane vode dnevno. Tvoje će ti tijelo biti i više nego zahvalno!

Back To Top