skip to Main Content

Zavodljivi kokteli kao stvoreni za Valentinovo

Dan ljubavi treba proslaviti sa stilom. Sigurni smo da ćeš se za Valentinovo počastiti alkoholnim pićem, a mi ti predlažemo ukusne i zavodljive koktele koje ti neće biti nikakav problem pripremiti. Potrudi se da Valentinovo bude jedinstveno i ugodno iskustvo za tvoju bolju polovicu jer ona će to zasigurno znati cijeniti!

Zabranjena ljubav

Sastojci: 60 ml džina, 30 ml soka od crvene naranče, 10 ml šerbeta, 2 jagode i 2 krastavca

Priprema: Prva stvar koju trebaš napraviti jest narezati jednu jagodu i jedan krastavac, a zatim u shaker uliti džin, šerbet i sok od crvene naranče te komadiće jagode i krastavca te sve dobro protresti. Novonastali koktel zatim trebaš  servirati u čašama za martini te ukrasiti s jagodom i krastavcem. Ako želiš možeš se dodatno potruditi i koru od naranče oblikovati u srce.

Ljubav je… margarita

Sastojci: 75 ml čokoladnog mlijeka, 25 ml tekile, 25 g kreme od jagoda, 1 jagoda umočena u otopljenu čokoladu

Priprema: U jednoj čaši pomiješaj čokoladno mlijeko, tekilu i kremu od jagoda te zatim sve ukrasi s jagodom umočenom u čokoladu.

Strastvena trešnja

Sastojci: 60 ml votke, 15 ml likera od breskvi, 15 ml likera od trešanja, 15 ml limunovog soka, 10 ml pjenušca

Priprema: Pomiješaj sve sastojke osim pjenušca, a zatim ih serviraj u visokoj i tankoj čaši. Nakon toga u čašu ulij malo pjenušca te sve zajedno ukrasi s jednom trešnjom.

Sjeti se prošlog ljeta 

Sastojci: 45 ml votke s vanilijom, 45 ml likera od jagoda, 30 ml soka od ananasa, 15 g kreme od kokosa, malo naribanog kokosa, led

Priprema: Sve sastojke osim naribanog kokosa stavi u shaker i dobro protresi, a zatim serviraj u velikoj čaši i ukrasi naribanim kokosom.

Ružičasta margarita

Sastojci: 45 ml tekile, 10 ml Camparija, 15 ml limunovog soka, 15 ml meda, led

Priprema: Sve sastojke ulij u shaker i dobro protresi, a zatim serviraj u velikoj čaši i ukrasi listom mente i kriškom limuna.

Cvijet od brusnice 

Sastojci: 60 ml džina, 25 ml limunovog soka, 25 ml šerbeta od limuna, 2 žlice šerbeta od brusnice, 6 brusnica

Priprema: U shaker stavi brusnice, šerbet od brusnica, šerbet od limuna, limunov sok i džin te sve dobro protresi. Koktel serviraj u visokoj čaši za martini i ukrasi s 2-3 brusnice.

 

Back To Top