skip to Main Content

Završi dan vođenjem – dnevnika

Tajni dnevnik – svi smo ga bar jednom započeli voditi, a možda još uvijek imaš svoj dnevnik iz tinejdžerskih dana…

Ako se kući često vraćaš sa željom da se zavališ u krevet (iako ćeš možda u san utonuti tek kasno iza ponoći), a pisanje ti nije ni na kraju pameti – ne očajavaj. Donosimo nekoliko savjeta koji će probuditi kreativnost i želju za pisanjem! Zapiši svoje misli i osjećaje svaku večer. Pronaći prave riječi za novu stranicu u dnevniku može značiti razliku između unutarnjeg mira i nemira.

Lati se olovke, izvadi omiljenu bilježnicu i zapiši sljedeća pitanja. Zapamti, iskreno odgovaraj – jedno pitanje svaku noć prije spavanja.

Pronađi unutarnji mir iskrenim odgovorima

Postoji li razlika između sreće i osjećaja ispunjenosti? Što me čini sretnim? Zbog čega se osjećam ispunjeno?

Jesam li se ikada suočila sa svojim najvećim strahom? Jesam li ga pobijedila?

Sklopi oči i zamisli sebe za pet godina. Što vidiš pred sobom? Gdje si? Što radiš? Što je tvoja najveća strast? S kim si?

Što mogu napraviti da se osjećam zdravije i bolje?

Usredotoči se na stvari koje si napravila, ali i na stvari koje si propustila napraviti. Kako se osjećaš u vezi toga? Za čime žališ? Što bi, da možeš, napravila drugačije? Jesu li ti prijašnja iskustva pomogla da sazriješ kao osoba?

Zbog čega se osjećaš živo i punom mladenačke energije? Razmisli o ovome. Radi li se o nekoj osobi, nekom fizičkom predmetu ili pak o nečemu duhovnome? Radi li se možda o nekom hobiju kojeg obožavaš?

Što za tebe znači riječ „ljubav“?  Raspiši svoja razmišljanja na barem dvije stranice.

Opiši prethodno iskustvo zbog kojeg si danas osoba koja jesi. Premda je takvih iskustava zasigurno mnogo, probaj se usredotočiti na ono koje je bilo najpresudnije.

#spavanje #lakunoć #dnevnik

Back To Top