skip to Main Content

Želiš prestati očajnički tražiti mušku pažnju?

Uistinu je zbunjujuće da se toliki broj žena trudi privući muškarce neovisno o tome kakvi su oni zapravo. Jedan od razloga ovakvom ponašanju zasigurno je ženska nesigurnost i želja za potvrđivanjem kroz privlačenje pozornosti. Naravno, i muškarci su nesigurni, samo oni svoju nesigurnost obično izražavaju na druge načine.

Najčešći stereotip solo žene koja se očajnički želi dokopati muškarca je onaj neumorne i pretjerano glasne partijanerice koja ne zna kad treba stati s alkoholom i koja se ludo “zabavlja” sa svojim prijateljicama. Ista ta žena cijelo vrijeme pogledava prema obližnjem stolu u nadi da će uhvatiti pogled nekog zgodnog muškarca, pa umjesto da uživa u svojoj slobodi ona traga za pažnjom i potvrdom drugih.

Reklame, Instagram, celebrityji i influenceri samo su neki od štetnih utjecaja kada je u pitanju žensko samopouzdanje. Savršenstvo ne postoji i nitko se ne bi trebao osjećati pod pritiskom da ga postigne.

Biti singl i ne izgledati savršeno odlična je kombinacija kada je u pitanju njegovanje samopouzdanja i velike želje da dokažemo sebi i drugima da možemo biti privlačni i seksi. Problem nastaje u onom trenutku kada se izlasci s prijateljicama pretvore u igru mačke i miša u kojoj si ti mačka, a svaki potencijalni tip je potencijalni miš. Prava je istina da si upravo ti i mačka i miš – mačka koja juri samu sebe kako bi dokazala da nešto može postići i da je vrijedna pažnje i ljubavi.

Prestani se mučiti s takvim stvarima jer pijani flert s nasumičnim tipom u klubu koji je završio odlaskom u krevet najgora je stvar koju možeš napraviti za vlastito samopoštovanje i samopouzdanje. Shvati da si savršena takva kakva jesi i da postoje ljudi koji ti se dive i bez takvih avantura.

Uživaj u odlascima na ručak sa svojim kolegama i kolegicama bez mozganja o tome jesi li se svidjela konobaru ili ne, uživaj u izlasku s frendicama bez potrebe da se napiješ i napraviš budalu iz sebe samo zato da bi se svidjela nekom potpuno nebitnom liku.

Prestani razbijati glavu o tome kako naći dečka. Uživaj u činjenici da si ti – ti. Uživaj u činjenici da si savršena. Uživaj u vlastitoj slobodi i uživaj u ljubavi prema sebi jer si – kraljica!

 

 

Back To Top