skip to Main Content

Zimski kokteli koji će te oboriti s nogu

Zagrijati se u ove hladne dane možeš i (umjereno) uživajući u piću koje će ugrijati dušu i tijelo.

Zimski koktel od kokosa

Ovaj će se napitak posebno svidjeti damama koje obožavaju okus kokosa.

Sastojci: 100 g kokosa, 300 ml schnappsa, 400 ml mlijeka i 300 g šećera

Priprema: Prva stvar koju moraš napraviti jest u jednoj posudi pomiješati kokos i schnapps,  a zatim ih ostaviti da tako odstoje jedan dan. Nakon toga dobivenu je tekućinu potrebno filtrirati,  a zatim pridodati mlijeko i šećer te miješati sve dok se šećer ne otopi. Ovaj koktel može se čuvati u staklenim bocama u hladnjaku, a najbolje ga je servirati hladnog u zgodnim malim čašama.

Koktel od crnog vina 

Crno vino odlično prija u hladne zimske dane, a uz to je bogato i antioksidansima koji su odlični za naš imunitet. Preporučujemo jednu čašu dnevno!

Sastojci: 1 l crnog vina, 1 kg šećera, 500 ml konjaka

Priprema: Vino, šećer i konjak potrebno je pomiješati u posudi te sve dobro miješati dok se šećer potpuno ne otopi. Nakon toga dobiveni napitak valja uliti u staklene boce i čuvati na hladnom i tamnom mjestu.

Blagdanski koktel

Početak zime posebno je razdoblje upravo zbog blagdana koje je najbolje proslaviti uz ukusan gutljaj.

Sastojci: 5 l schnappsa/ruma, 6 suhih datulja, 6 crnih šljiva, 150 g smeđeg šećera, 1 naranča narezana na tanke kolutiće, 1 limun narezan na tanke kolutiće, 3-4 komadića anisa, 2 štapića cimeta i malo muškatnog oraščića

Priprema: Sve što trebaš napraviti jest navedene sastojke staviti u bocu i ostaviti ih da odstoje 3 dana uz povremeno miješanje. Nakon toga dobivenu tekućinu potrebno je filtrirati te preseliti u čiste boce i to je to!

Domaće alkoholno piće od naranče

Ovaj je napitak toliko ukusan da je u stanju izazvati ovisnost! Uz to, priprema je veoma jednostavna i zahtijeva samo mrvicu strpljenja.

Sastojci: 1 l ruma, 4 l bijelog vina, 700 g šećera, 12 naranči, 2 limuna i 2 štapića vanilije

Priprema: Prva stvar koju treba napraviti jest limune i naranče nasjeckati na komadiće. Zatim u velikoj posudi pomiješati vino, šećer i rum te sve dobro promiješati tako da se šećer otopi. Nakon toga smjesi se mogu dodati komadi voća i vanilija. Ovu smjesu potrebno je čuvati pokrivenu na tamnom i hladnom mjestu točno 40 dana prije nego što je spremna za konzumaciju.

Koje je tvoje omiljeno zimsko piće?

Back To Top