skip to Main Content

Život samca: 8 koraka do sreće: dio 2.

U prethodnom članku opisali smo četiri koraka koji vode prema sreći, a u današnjem ćemo ih opisati još toliko i time te dovesti ukupno osam koraka bliže sreći koju zaslužuješ!

Suoči se sa svojim unutarnjim demonima

Većina nas sklona je potiskivati svoje unutarnje demone i životne probleme. Razloga za ovo veoma je mnogo, ali činjenica je da zanemarivanje problema uvijek dovodi samo do još veće patnje. Ostvarivanje istinske sreće nije moguće bez prethodnog suočavanja s vlastitim demonima. Životna iskustva uvelike utječu na vlastito viđenje sebe, a samim time i na sve što radimo tijekom dana.

Stvari koje radimo tijekom dana mogu nas učiniti sretnima i dovesti nas do uspjeha ili nas pak mogu ostaviti tužnima i razočaranima. Potrudi se svakog dana slušati svoje misli. Voli sebe i počni raditi u svoju korist!

Razvij svijest o lažnoj sreći koju izazivaju materijalne stvari

Često smo si skloni priuštiti neku zgodnu materijalnu stvarčicu koja će nas učiniti sretnima. Problem je u tome što je dotična sreća samo privremena. Sve što je novo izaziva uzbuđenje, ali to uzbuđenje sklono je brzom jenjavanju. Sreća koju izazivaju materijalne stvari nije drugo nego opasna iluzija koju moguće održavati samo daljnjim trošenjem. Ovo veoma lako prerasta u štetnu ovisnost. Materijalne stvari u stanju su donijeti određenu dozu sreće i to je sasvim u redu, ali prava i duboka sreća ne može se kupiti novcem.

Prestani se uspoređivati s drugima

Uspoređivanje s drugima potiče stvaranje nerealnih i nedostižnih očekivanja. Ova očekivanja u stanju su u potpunosti otjerati sreću iz života. Svatko je od nas poseban i drugačiji od drugih i posjeduje različite talente i vještine. Učenje od uspješnijih pojedinaca sasvim je normalno i poželjno, ali prije ili kasnije svatko od nas mora se upustiti u vlastitu avanturu i prestati se uspoređivati s drugima.

Razvij viziju vlastitog života

Stvaranje i razvijanje vlastite vizije u stanju je životu podariti smisao. Optimalno okruženje nužno je kultiviranju sreće u sadašnjem trenutku. Stalni rad na sebi obilježen sitnim pobjedama učinit će te sretnijom i zadovoljnijom osobom!

 

Back To Top