skip to Main Content

Životne lekcije koje trebaš naučiti prije 28. godine

Dvadesete mogu biti poprilično zbunjujuće životno razdoblje. U ovom životnom periodu polako postajemo odrasle, nezavisne i odgovorne osobe stoga osjećaji zbunjenosti i izgubljenosti ne trebaju čuditi. Radi se o velikoj životnoj tranziciji, a današnji savjeti pomoći će ti da se što bolje pripremiš na nju.

Slijedi svoje srce

Ovo je fraza koja se često ponavlja iz jednostavnog razloga što je – istinita. Ti si jedina osoba koja može odlučiti čini li je nešto sretnom ili ne.

Ljubav je vrijedna rizika

Možda ti se čini da je ljubav precijenjena, ali nije. Prije ili kasnije svatko od nas doživi slomljeno srce, ali to ne znači da treba odustati od ljubavi. Ljubav je uvijek vrijedna rizika. Što je malo boli u usporedbi s puno ljubavi?

Potrebno ti je samo par pravih prijatelja u životu

Ovime, naravno, ne želimo reći da trebaš odabrati par najboljih prijatelja i prestati se družiti s ostalim ljudima. Ipak, kada su prijateljstva u pitanju kvalitetu uvijek treba cijeniti više od kvantitete. Više vrijedi jedan pravi prijatelj od sto “prijatelja” kojima uopće nije stalo do tebe.

Moraš početi voditi računa o svome zdravlju

Jednom kada stupiš u kasne dvadesete ne možeš se, primjerice, hraniti kao kad ti je bilo 18.  Moraš se naučiti voditi računa o svome zdravlju ako želiš dug i sretan život.

Strpljivost zlata vrijedi

Život se ne događa preko noći. Za sve što vrijedi u životu valja se potruditi i imati strpljenja jer dobre stvari dolaze polako.

Važnost skromnosti

Skromnost je važna u svakom aspektu života. Možda se osjećaš dobro kad se hvališ svojim novim automobilom ili slično, ali razmisli o posljedicama takvog ponašanja. Njegovanje dobrih odnosa s drugim ljudima mnogo je važnije od svih materijalnih stvari na svijetu.

Nemoj dozvoliti da tvoja sreća ovisi o vanjskim faktorima

Svatko od nas posjeduje urođenu ljepotu – na ovaj se svijet ne dolazi bez razloga. Ne treba ti priznanje drugih i ne trebaš se osjećati bolje ako posjeduješ više u odnosu na druge. Svaka je osoba na jedan način savršena upravo takva kakva je, pa tako i ti!

Back To Top