skip to Main Content

Znakovi da imaš strah od vezivanja

Često razmišljaš kako nemaš sreće u ljubavi i da nisi osoba za ozbiljnu vezu? Ipak, sigurni smo da podsvjesno sanjaš vezu sa savršenim partnerom i nikako ti nije jasno zašto ne možeš pronaći pravu osobu.

Odgovor na tvoje muke možda leži u strahu od vezivanja i bliskosti, a ovo su znakovi koji ukazuju na postojanje ovog problema!

“Bacaš” se na posao

Svako malo prihvaćaš novi zadatak, no iako ih uspješno izvršavaš ova ti dodatna odgovornost ne dopušta da razvijaš privatni život. Fokusiranjem na poslovne projekte zapravo bježiš od suočavanja s osjećajem usamljenosti.

Ako se prepoznaješ u ovim rečenicama krajnje je vrijeme da analiziraš vlastite emocije i razmisliš o situaciji u kojoj se nalaziš.

Privlače te nedostupne osobe

Ako te često privlače osobe koje su u vezi ili pak žive veoma daleko od tebe, krajnje je vrijeme da razmisliš zašto je tomu tako. Nedostupne osobe vjerojatno te privlače iz jednostavnog razloga što nisu kandidati za ozbiljnu vezu.

Ne odustaješ od svog perfekcionizma

Što povezuje perfekcionizam i strah od vezivanja? Perfekcionizam obeshrabruje tvog potencijalnog partnera jer su očekivanja koja pred njega postavljaš jednostavno prevelika. Upravo zato, ustrajanje u perfekcionizmu često nije ništa drugo nego manifestacija straha od vezivanja.

Igraš ulogu hladne i distancirane osobe

U društvu se prezentiraš kao osoba koja rijetko kad iskazuje vlastite emocije. Ovo je, naravno, maska koja te štiti od toga da te netko ne povrijedi.

Zapitaj se – što dobivaš igranjem uloge hladne osobe? Misliš li da zaista možeš započeti ozbiljnu vezu bez da se otvoriš drugoj osobi?

Strah od vezivanja možeš pobijediti jedino ako se otvoriš drugim ljudima i dopustiš im da uđu u tvoj život. Naravno, samim time se izlažeš da te netko i povrijedi, no što je ljubav ako ne jedan veliki rizik u koji se zajedno upuštate?

Osim toga, zar zaista želiš svoj život provesti sam/a? Prestani bježati od onoga što nam život svima donosi. Prihvati svoju ranjivost, uči iz vlastitih grešaka i prava osoba će već nekako naći put do tvoga srca!

 

Back To Top