skip to Main Content

Znakovi koji ukazuju da imate problem

Poteškoće koje možda imaš u vezi u jednakoj su mjeri partnerov koliko i tvoj problem. Problemi u međuljudskim odnosima nikada se ne pojavljuju samo zbog jedne osobe – dobra veza, kao i loša, nastaje zbog obje strane.

Osjećaš nezadovoljstvo sa sobom

Ako se osjećaš nesretno i neugodno u vlastitoj koži to će se svakako odraziti i na kvalitetu tvog ljubavnog odnosa. Sve su stvari na ovome svijetu međusobno povezane. Nervoza i ljutnja koju osjećaš zbog nekih drugih aspekata svog života negativno će utjecati na sve tvoje bliske odnose, pa tako i na onaj ljubavni.

Savjet: Pokušaj promijeniti neke stvari u svom životu zbog vlastite dobrobiti – tada ćeš se i osjećati bolje. Također, razmisli o tome na koje sve načine tvoj negativan stav utječe na tvog partnera.

Izbjegavaš razgovore

Duge šutnje nakon svađa kojima pribjegavaš kako bi kaznio/la svog partnera mogu biti jako iscrpljujuće za oboje.

Savjet: Najprije se trebaš umiriti, a zatim s partnerom možeš potražiti zajedničko rješenje. Sve je bolje od tvrdoglave šutnje i odbijanja razgovora.

Kriviš svoga partnera i za najmanje sitnice

Kada se osjećaš povrijeđeno vjerojatno ponekad misliš kako te partner namjerno htio povrijediti. Ipak, prije nego što dođeš do takvog zaključka, bit će najbolje da malo razmisliš o partnerovim namjerama. Je li te zaista svjesno išao povrijediti?

Odgovor je vjerojatno negativan. Problem je najvjerojatnije u tome što tvoja bolja polovica nije razmislila prije nego što je nešto rekla ili napravila.

Savjet: Ako te partner namjerno povrijedi, razmisli je li veza vrijedna toga. U romantičnom odnosu nema mjesta za svjesno povrjeđivanje!

Ne znaš priznati krivicu

Svatko treba znati preuzeti odgovornost za svoje greške – okrivljavanje drugih zbog vlastitih propusta veoma je loša navika.  Iako ti se možda čini da problem nije u tebi, ne zaboravi da je za sukob potrebno dvoje.

Savjet: Umjesto da se usredotočite na to tko  je u pravu, a tko u krivu, usmjerite pažnju na pronalazak rješenja. To je jedini način da postanete sretan par koji se bavi bitnim stvarima, kakav biste i trebali biti.

Čak i kada se čini teško, najbolje je prekinuti nekonstruktivnu svađu i pokušati pronaći rješenje problema. Šutnja i ignoriranje u tome vam neće nimalo pomoći.

Back To Top