skip to Main Content

Znakovi opsesije bivšim partnerom

Rijetki su slučajevi u kojima prekid veze bude bezbolan i oba partnera veoma brzo prebole jedno drugoga. Najčešće jedan partner uspješno otvori novo poglavlje svog života dok drugom partneru ipak treba neko vrijeme da se zaista pomiri s činjenicom da više nisu zajedno.

Većina nas si ne može priznati da još uvijek tuguje za bivšim partnerom, a evo nekoliko sigurnih znakova da još uvijek ne znaš kako nastaviti sa životom.

Svako malo provjeravaš Facebook profil bivšeg partnera

Prva stvar koju napraviš kad ujutro otvoriš oči je da provjeravaš ima li što novog na Facebook profilu tvog bivšeg partnera. U trenutku kada je vaša veza završila i tvoja bi opsesija trebala početi nestajati. Istraživanje tko je kome što “lajkao” ili komentira ti neće pomoći već će ti samo povećati količinu stresa.

Družiš se s prijateljima bivšeg partnera

Kad ste bili zajedno imalo je smisla da izlaziš s njegovim prijateljima, ali sada kada je ta veza iza tebe – ima li smisla izlaziti s prijateljima bivšeg partnera? Osim ako se nije razvilo neko čvrsto prijateljstvo nema razloga da se družiš s prijateljima osobe s kojom više nisi u vezi.

Još uvijek razmišljaš o “nama”

Iako dani prolaze ti i dalje razmišljaš kako ste super par. U redu je ako ti treba vremena za naviknuti se ponovno biti singl, no trebaš se čim prije posvetiti razmišljanju o – sebi.

Iniciraš slučajne susrete

Veoma dobro znaš na koja mjesta tvoj bivši partner voli izlaziti i umjesto da ih izbjegavaš ti ciljano posjećuješ upravo ta mjesta. Nećeš ništa postići ulaskom u njihov životni prostor osim što će te bivši partner početi sažalijevati ili, još gore, prezirati.

Slušaš “vašu” glazbu

Sve što je tvoj bivša bolja polovica voljela i u čemu ste uživali zajedno sada je dio tvog procesa samosažalijevanja. Ako je nostalgija jedino što vas povezuje onda je pravo vrijeme da naučiš kako nastaviti dalje sa svojim životom.

Izbaci iz svog života ova štetna ponašanja. Uzmi svoj život u svoje ruke, poradi na vlastitom samopouzdanju i hrabro korakni u budućnost.

 

Back To Top