skip to Main Content

Zašto je zdravije spavati – gol?

Spavaš li bez odjeće? Ako je tvoj odgovor potvrdan, možda i ne znaš sve zdravstvene prednosti. Znanost je potvrdila da je spavanje bez odjeće – odlična stvar za tvoje tijelo.

Spavat ćeš bolje

Istraživanja su pokazala da kad toneš u san temperatura tvog tijela prirodno pada kao dio tvog dnevnog i noćnog ritma. Nošenje pidžame može štetiti prirodnom padu temperature tijela, što može dovesti do poremećaja ciklusa spavanja. Taj je temperaturni poremećaj izravno povezan s nesanicom jer jednostavno ne možeš zaspati ako ne možeš ohladiti svoje tijelo. Iz tog razloga znanstvenici tvrde da će ti se san poboljšati ako prestaneš nositi pidžamu.

Osvježit ćeš ženske dijelove

Klima tvoje vagine je slična tropskim šumama i dobro je okruženje za razvoj gljivica i bakterija. Ako ukloniš pidžamu i gaćice redovit protok zraka držat će je suhom i zdravom.

Osjećat ćeš se seksi

Spavanje bez odjeće je seksi. Kad spavaš pokraj dečka ili cure, nema ničeg ljepšeg od toga da se probudiš spreman/na za jutarnji seks. Buđenje bez pidžame automatski potiče razmišljanje o seksu, a budući da si već bez odjeće, nećeš razmišljati o manama svog tijela i time će ti porasti samopouzdanje.

Smanjit ćeš volumen trbuha

Ako odlučiš spavati bez odjeće, izgubit ćeš masne naslage na trbuhu i čak ćeš smanjiti razine kolesterola. Prema jednom istraživanju, tijelo se hladi noću, povećava hormone rasta, što je procedura koja uzrokuje bolji raspored spavanja. Ako ti se prekine san, tvoje tijelo odmah povećava razinu kortizola, što također povećava tvoj apetit.

Ne moraš se tuširati ujutro

Ako si osoba koja mrzi jutarnje tuširanje, definitivno moraš izbaciti pidžamu iz ormara. Ako spavaš bez odjeće, temperatura tijela ti ostaje niska tijekom noći i to će smanjiti šanse da će ti ujutro trebati tuš. Također, ako ti je prevruće dok spavaš počneš se znojiti, a ako se znojiš, kosa će ti biti masna i neće ugodno mirisati.

Back To Top