skip to Main Content

Znaš li kako proljeće utječe na san?

Svako godišnje doba ima svoje dobre i loše strane. Recimo proljeće – varljivo je baš kao i žena, kako kaže jedna opera. Jedna od nuspojava proljeća je ta da ono utječe na način na koji spavamo, a neke se promjene vole poigravati s našim organizmom i tako nas živcirati.

Pomicanje sata

Glavni ciljevi ljetnog računanja vremena jesu ušteda električne energije i više dnevnog svjetla. Nažalost, ljetno računanje vremena također negativno utječe na ljudski organizam jer pomicanje sata dovodi do remećenja našeg unutarnjeg sata i samim time do isprekidanog i neadekvatnog sna.

Ptičji zborovi

Ptice su najljepši alarm na svijetu… osim ako se svakog jutra ne budiš u istom glasnom, kaotičnom i neusklađenom graktanju koji prije podsjeća na tonsku probu nego li na sami koncert. Većina gradskih ptica nije poznata po baš velikom asortimanu pjesama koje znaju otpjevati, a to zna biti jako naporno i jedini spas od njihovog terora dobri su prozori sa zvučnom izolacijom.

Cuga poslije posla i…?

Kako najčešće dovršavaš rečenicu iz naslova:

  • opušteni izlazak na večeru.
  • odlazak u klub.
  • još jedna neprospavana noć (usred radnog tjedna).

Proljeće nas potiče da više izlazimo i ispijamo veće količine alkoholnih pića. Više se družimo s prijateljima i kolegama s posla, ali sve se to može jako brzo preokrenuti ako u svom slavlju i veselju pretjeramo. Nesanica i glavobolja toliko su zabavne da ih ne treba poželjeti ni najljućem neprijatelju.

Alergije

Crvenilo, hunjavica, suzne oči… što smo dragom Bogu skrivili da nas je ove noći stigla takva kazna?

#san #lakunoc #proljece

Back To Top